Felköpt vattenmelon... men en frisk fruktsallad är alltid gott.
Ingredienser
1 mindre vattenmelon
1 äpple
1 päron
1 banan
300g gröna druvor
2 nektariner
Strösocker
3 dl tjock grädde
1 tsk vanilinsocker
50 g mandelmassa
Instruktioner
Skölj vattenmelonen och skär av ett lock en bit ner. Kärna ut melonen och gröp ur det mesta av fruktköttet med en sked. Skär fruktköttet i tärningar, lägg dem i en skål och sockra lite.
Skala bananen och äpplet. Dela äpplet, bananen och nektarinerna, ta bort kärnhuset och kärnorna. Dela dem i klyftor och lägg i skålen. Sockra lätt. Skölj druvorna och sockra lätt, lägg i skålen och rör om försiktigt.
Skär av en tunn skiva i botten på melonskalet , så att den står stadigt. Ställ den på ett fat och fylld melonen med fruktsalladen.
Vispa grädden tjock men inte hård och smaksätt med vanilinsocker. Riv mandelmassan grovt och blanda ner den i grädden. Servera melonen med mandelgrädden separat.