Fruktfylld melon med mandelgrädde

Felköpt vattenmelon... men en frisk fruktsallad är alltid gott.

Ingredienser

  • 1 mindre vattenmelon
  • 1 äpple
  • 1 päron
  • 1 banan
  • 300g gröna druvor
  • 2 nektariner
  • Strösocker
  • 3 dl tjock grädde
  • 1 tsk vanilinsocker
  • 50 g mandelmassa
  • Instruktioner

    1. Skölj vattenmelonen och skär av ett lock en bit ner. Kärna ut melonen och gröp ur det mesta av fruktköttet med en sked. Skär fruktköttet i tärningar, lägg dem i en skål och sockra lite.
    2. Skala bananen och äpplet. Dela äpplet, bananen och nektarinerna, ta bort kärnhuset och kärnorna. Dela dem i klyftor och lägg i skålen. Sockra lätt. Skölj druvorna och sockra lätt, lägg i skålen och rör om försiktigt.
    3. Skär av en tunn skiva i botten på melonskalet , så att den står stadigt. Ställ den på ett fat och fylld melonen med fruktsalladen.
    4. Vispa grädden tjock men inte hård och smaksätt med vanilinsocker. Riv mandelmassan grovt och blanda ner den i grädden. Servera melonen med mandelgrädden separat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben