Citronbål med melon

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 10 minuter

En uppfriskande och härlig sommardryck som nästan kan serveras som ett litet mellanmål om man bjuder på en skiva sockerkaka till. Naturligtvis kan man också variera receptet så att det hela blir mer som en fruktsallad genom att använda mer frukt och bär och minska såväl på vinet som på läsken.

Ingredienser

  • 1 flaska torrt vitt vin
  • 1 dl limejuice
  • 2 citroner
  • 1/2 I färska jordgubbar
  • 1 stor klyfta melon
  • 2-3 flaskor sockerdricka, pommac eller fruktsoda
  • (á 33 cl)
  • Istärningar
  • Instruktioner

    1. Häll vinet i en stor bål och blanda i juicen.
    2. Skär frukten och bären i tunna skivor eller annan form efter smak och lägg dem i vinbålen. Ställ alltsammans kallt.
    3. Tillsätt kall läskedryck och istärningar till serveringen och häll gärna upp bålen i kylda glas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben