Kinesiska rullar

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Grunden är ett kraftigt modifierat recept från Findus (1996). "Svenska vårrullar" skulle man kunna säga. Fyllningen passar utmärkt till många saker och går att ha som tillbehör vid sidan om. Går bra att frysa, värms lämpligen på crisppanna i micro på crispläge. Annanasen har inte den framträdande smak man skulle kunna tro så var inte orolig för den ingrediensen..

Ingredienser

  • 450 g smördeg (på bild 450 g Euroshopper)
  • 1 msk olja/matfett
  • 350 g nötfärs
  • 1 burk tärnad ananas (à ca 230 g)
  • 1 burk böngroddar (à ca 410 g)
  • 1 burk bambuskott i "skivor" (à ca 225 g)
  • 100 g purjolök
  • 1 ägg
  • 3 msk soja
  • 1 tsk ingefära (pulver, mald)
  • 2 vitlöksklyftor
  • Peppar
  • Salt
  • Mjöl (till utkavling av smördeg)
  • Instruktioner

    1. Tina smördegen. (lägg plattorna omlott och skifta positioner efter ca 20 min.)
    2. Finhacka purjolök, bambuskott och vitlök. Med finhacka menas *fint*. Bryn ovan i hälften av matfettet, sänk värmen och låt mjukna i fem minuter. Rör om då och då.
    3. Häll ananas och böngroddar i durkslag. Pressa ut vätska försiktigt med handen.
    4. Tag upp lök och bambu, tillsätt resten av matfettet och bryn färsen. Krydda med mald ingefära, tillsätt soja när färsen är tillagad. (krydda med egna kryddor om så önskas)
    5. Vänd ned ananas och böngroddar i färsen. Rör om, låt bli varmt. Vänd ned lök och bambuskott.
    6. Tag bort fyllningen från plattan. Kavla ut varje smördegsplatta så långt det går (står ibland på förp. typ ett par cm extra).
    7. Fördela fyllningen i degen och rulla ihop. Lägg fliken nedåt.
    8. Vispa ett ägg lätt och pensla kinarullarna med detta. Grädda i 200C ca 15-20 min, kontrollera noggrant mot slutet.
    9. För det flesta så kommer det att bli fyllning över. Servera denna vid sidan (se bild) eller till ris, bulgur. Fyllningen är en egen liten rätt som är god till många andra tillbehör.

    Liknande recept

    5
    30 min
    10
    6

    Kommentarer (1)

    freja-69 18 december 2009

    De låter mums, jag ska fixa ikväll. Tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben