Rullar av ryggbiffar med sellericreme

Serverar: 4 portioner

Annorlunda Castello DanaZola är en extra mild och krämig blåmögelost med himmelsk smak. Osten är karaktärsfull på ett väl avvägt sätt med toner av sött, friskt och fruktigt.

Ingredienser

  • Sellericreme
  • ½ rotselleri ca 700 g
  • ½ dl vatten
  • 1 dl Arla köket matlagningsgrädde
  • 1 tsk grovt salt
  • Färskmalen peppar
  • Rullar av ryggbiff
  • 2 bitar ryggbiff á 175 g
  • 50 g soltorkade tomater
  • 2 msk grovhackade färska basilikablad
  • 2 msk grovhackade färska oreganoblad
  • 100 g Castello DanaZola
  • ½ tsk grovt salt
  • Färskmalen peppar
  • 8 tunna skivor lufttorkad skinka ca 100 g
  • 25 g smör
  • 25 g Castello DanaZola i mindre bitar
  • Till serveringen
  • 1 kg kokt potatis
  • Färsk oregano
  • Instruktioner

    1. Sellericreme: Skala sellerin och skär den i grova tärningar. Blanda vatten, grädde och selleritärningar i en kastrull. Koka på medelhög värme under lock i ca 15 minuter eller tills sellerin är mjuk. Ta kastrullen från värmen och mixa sellerin och vätskan med en stavmixer till en jämn creme. Smaka av med salt och peppar.
    2. Rullar av ryggbiff: Dela under tiden de två biffarna i mitten och banka ut dem till dubbel storlek. Fördela tomater, basilika, oregano, ost, salt och peppar mitt på varje köttbit.
    3. Rulla ihop köttbitarna så att de omsluter fyllningen. Packa in varje rulle i två skivor skinka.
    4. Låt smöret bli gyllenbrunt i en panna och stek rullarna på en medelhög värme i 6-8 minuter. Vänd dem då och då.
    5. Strö lite ost över dem vid serveringen.
    6. Servera med kokt potatis och färsk oregano.

    Liknande recept

    5
    30 min
    10
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben