Rullar av ryggbiffar med sellericreme
Annorlunda
Castello DanaZola är en extra mild och krämig blåmögelost med himmelsk smak.
Osten är karaktärsfull på ett väl avvägt sätt med toner av sött, friskt och fruktigt.
Ingredienser
Sellericreme
½ rotselleri ca 700 g
½ dl vatten
1 dl Arla köket matlagningsgrädde
1 tsk grovt salt
Färskmalen peppar
Rullar av ryggbiff
2 bitar ryggbiff á 175 g
50 g soltorkade tomater
2 msk grovhackade färska basilikablad
2 msk grovhackade färska oreganoblad
100 g Castello DanaZola
½ tsk grovt salt
Färskmalen peppar
8 tunna skivor lufttorkad skinka ca 100 g
25 g smör
25 g Castello DanaZola i mindre bitar
Till serveringen
1 kg kokt potatis
Färsk oregano
Instruktioner
- Sellericreme:
Skala sellerin och skär den i grova tärningar.
Blanda vatten, grädde och selleritärningar i en kastrull.
Koka på medelhög värme under lock i ca 15 minuter eller tills sellerin är mjuk.
Ta kastrullen från värmen och mixa sellerin och vätskan med en stavmixer till en jämn creme.
Smaka av med salt och peppar.
- Rullar av ryggbiff:
Dela under tiden de två biffarna i mitten och banka ut dem till dubbel storlek.
Fördela tomater, basilika, oregano, ost, salt och peppar mitt på varje köttbit.
- Rulla ihop köttbitarna så att de omsluter fyllningen.
Packa in varje rulle i två skivor skinka.
- Låt smöret bli gyllenbrunt i en panna och stek rullarna på en medelhög värme i 6-8 minuter.
Vänd dem då och då.
- Strö lite ost över dem vid serveringen.
- Servera med kokt potatis och färsk oregano.
Liknande recept
Kommentarer (0)