Denna gör min storasyster absolut bäst och det är hennes favorti kaka.
Ingredienser
2,5 dl strösocker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
150 g smör
1,75 dl vetemjöl
5 msk kakao
En nypa salt
100 g mörk choklad
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt vitt och pösigt.
Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner i äggsmeten. Tillsätt smöret.
Smörj och bröa formen och fyll den med smeten. Hacka chokladen grovt och stick ner bitarna i kakan.
Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
Kakan är godast att äta kall och passar mycket bra med en klick lättvispad grädde.
hmm.. står ingenting om choklad i ingredienslistan..
lillajag5121 april 2012
såg inget om hackad choklad i den men förmodligen kan man ta en stor bit marabou
hacka och trucka ner en 200 grammare det är jag van att äta varjedag
yvonne pira västerås
hmm.. står ingenting om choklad i ingredienslistan..
såg inget om hackad choklad i den men förmodligen kan man ta en stor bit marabou hacka och trucka ner en 200 grammare det är jag van att äta varjedag yvonne pira västerås