Kladdkaka

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 30 minuter

Denna gör min storasyster absolut bäst och det är hennes favorti kaka.

Ingredienser

  • 2,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 150 g smör
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • En nypa salt
  • 100 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner i äggsmeten. Tillsätt smöret. Smörj och bröa formen och fyll den med smeten. Hacka chokladen grovt och stick ner bitarna i kakan.
    2. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
    3. Kakan är godast att äta kall och passar mycket bra med en klick lättvispad grädde.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (2)

    smulpajen1 21 april 2012

    hmm.. står ingenting om choklad i ingredienslistan..

    lillajag51 21 april 2012

    såg inget om hackad choklad i den men förmodligen kan man ta en stor bit marabou hacka och trucka ner en 200 grammare det är jag van att äta varjedag yvonne pira västerås

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben