Recept på kladdkaka finns det många av men denna gillar jag bäst. Får man den lagom kladdig med rätt kolaöverdrag är det kört för chokladtarmen.
Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smöret, låt det svalna. Vispa samman ägg, socker, kaffe (kan med fördel bytas ut mot dubbel dos mörk rom) och vaniljsocker. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Häll över allt i en smord 11"-form med löstagbara kanter. In i ugnen i 20 minuter. Blanda alla ingredienser till kolaöverdaget utom smöret och låt det sjuda ihop i en tjockbottnad kastrull medan kakan är i ugnen. Ta bort från plattan och rör i smöret, häll därefter över det på chokladbotten. Låt den kallna, i formen. Pudra därefter på lite kakao om du vill höja chokladsmaken. Dela i 16 bitar och ät det som det är, man kan servera lite vispad grädde till. Lyxvarianten görs med lite fruktdekoration.