Kladdkaka

Recept på kladdkaka finns det många av men denna gillar jag bäst. Får man den lagom kladdig med rätt kolaöverdrag är det kört för chokladtarmen.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 2 ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kaffe
  • 1 ½ dl mjöl
  • ½ dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 ½ dl socker
  • 2 msk sirap
  • 100 g blockchoklad
  • 75 g smör
  • Instruktioner

    Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smöret, låt det svalna. Vispa samman ägg, socker, kaffe (kan med fördel bytas ut mot dubbel dos mörk rom) och vaniljsocker. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Häll över allt i en smord 11"-form med löstagbara kanter. In i ugnen i 20 minuter. Blanda alla ingredienser till kolaöverdaget utom smöret och låt det sjuda ihop i en tjockbottnad kastrull medan kakan är i ugnen. Ta bort från plattan och rör i smöret, häll därefter över det på chokladbotten. Låt den kallna, i formen. Pudra därefter på lite kakao om du vill höja chokladsmaken. Dela i 16 bitar och ät det som det är, man kan servera lite vispad grädde till. Lyxvarianten görs med lite fruktdekoration.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben