Kladdkaka

Serverar: 10-12 portioner

Alltid lika god!

Ingredienser

  • 100g smör
  • 1½ dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1½ tsk vanilinsocker
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 175°. Låt smöret smälta i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. tillsätt de övriga ingredienserna och rör om tills allt är välblandat.
    2. Häll smeten i en smord form, gärna med löstagbar botten. Grädda i ugnen 30-35 min. kakan blir låg och skall vara lite kladdig i mitten.
    3. Lägg tårtan på serveringsfat. Pudra över med florsocker.
    4. Serveras med lite vispad grädde, men går bra utan också.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (4)

    Zofijah 24 december 2009

    Den varskit god och kommer fortsätta använda detta resept! Tack så hemkt mycket // Sofia Jensen

    Grecco88 13 januari 2010

    Jätte god och enkel kladdkaka! Har redan gjort den ett x antal gånger och lika god varje gång!

    prippel 26 februari 2010

    Supergott!

    sara010709 21 maj 2010

    jag tycker att kladdkakan ser jättegott ut!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben