Kladdkaka

Serverar: 8 portioner

Tid: 45 minuter

God att äta som den är fast med vispgrädde kan ingen motstå den.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl smält margarin
  • Hackad sötmandel
  • Instruktioner

    1. Rör ihop alla ingredienserna utom mandeln till en smet. Vispa inte!
    2. Häll smeten i en smord o bröad form. ( tårt eller pajform) Om man nu vill så kan man strö hackad sötmandel på den eller så hoppar man över det.
    3. Grädda i 200 grader i ca 30 min.
    4. Lossa kakan när den har svalnat lite. Kakan blir lite kladdig inuti och därav namnet kladdkaka.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben