Kladdkaka

Serverar: 6 portioner

Supergott! Använd en rund form med avtagbara kanter och gör helst kakan dagen innan du har tänkt att servera den.

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad (marabou)
  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Smält chokladen på svag värme och smält smöret i chokladen. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner chokladsmeten i ägg och socker. Blanda vetemjöl och bakpulver. Vänd försiktigt ner detta i smeten.
    2. Grädda långt ner i ugnen 12-15 min i ca 225 *, den ska vara lös i mitten när du tar ut den ur ugnen.
    3. Servera med grädde eller mintglass.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (1)

    petrarask 17 oktober 2008

    Den här kakan hur god som helst

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben