Kladdkaka

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 40 minuter

De här är den godaste kladdkaka jag har ätit :)

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • 1 1/2 dl mjöl
  • 100 g smör
  • 1/2 dl mjölk
  • ( 2 dubbel dajm)
  • Vanilj glass eller vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 160° C Lägg bakplåtspapper, som du har klippt till, i botten på formen. Smält smöret. (hacka dajmen). Blanda ner alla ingredienserna i en bunke, rör om till en jämn smet. Häll smeten i bakformen och ställ den i ugnen i 30-35 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
    2. Serveras med vispad grädde eller glass.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (1)

    Maahl 23 februari 2009

    Syndigt gott. Tillsammans med vaniljglass o hemgjorda maränger blev det en riktig sockerchock framför deltävlingen för melodifestivalen. Tyckte speciellt om dajmbitarna som krunchade när man åt den.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben