Denna kladdkaka har en underbar konsistens, lite som tryffelchoklad. Väldigt populär bland vänner och bekanta.
Tar lite tid innan den kan serveras men det är de väl värt!
Ingredienser
200 g mörk blockchoklad
200 g smör
4 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smält choklad och smör i en kastrull på svag värme under omrörning.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda ihop äggsmeten med chokladsmeten.
- Blanda de torra ingredienserna och sikta ner det i smeten.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
- Ställ den i ugnen lite under mitten, grädda i 12-13 minuter.
- Servera med grädde.
- Obs! Kakan skall vara lös när den tas ur ugnen.
Kyl den direkt och servera den tidigast 5 timmar efter. Helst dagen efter.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Absolut himmelsk kaka! Jag har prövat otaliga kladdkaks-recept, detta är utan tvekan det bästa! Tack
Mycket god, mycket chokladig och kladdig. Har gjort den 2 ggr nu!
Absolut den ultimata kladdkakan!! Har redan bakat den ett par gånger, men inte förrän nu laddat hem receptet till min kokbok. Kram Annras