Kladdkaka, ägg och mjölkfri

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

Passar för de med mjölkproteinallergi samt äggallergi.

Ingredienser

  • 175 g mjölkfritt margarin
  • 1 msk ljus sirap
  • 3 ½ dl socker
  • 1 dl kakao
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.25 dl mjölkfri grädde typ Imat
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Smält margarinet. Rör i socker och sirap. Rör tills sockret smält. Sikta i kakao och vetemjöl.
    2. Häll i smeten i en smord form med löstagbar botten. Grädda i ugnen i 20 minuter.
    3. Om kakan får stå en stund får den perfekt kladdig konsistens. Kan se sladdrig ut först.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben