Kladdkaka, ägg och mjölkfri
Serverar:
6-8 portioner
Tid:
30 minuter
Passar för de med mjölkproteinallergi samt äggallergi.
Ingredienser
175 g mjölkfritt margarin
1 msk ljus sirap
3 ½ dl socker
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
1.25 dl mjölkfri grädde typ Imat
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader. Smält margarinet. Rör i socker och sirap. Rör tills sockret smält. Sikta i kakao och vetemjöl.
Häll i smeten i en smord form med löstagbar botten. Grädda i ugnen i 20 minuter.
Om kakan får stå en stund får den perfekt kladdig konsistens. Kan se sladdrig ut först.
Liknande recept
Seg kladdkaka utan ägg
4.5
35 min
10
2
Mjölkfri kladdkaka
4
5-6
1
Kladdkaka
5
4-6
2
Kladdkaka
4
6
1
Ullas kladdkaka
5
4-6
1
Kladdkaka
4.3
20 min
1
Kladdkaka
4.8
6
1
Vit kladdkaka med blåbär
4.6
10-15
3
Ägg med tomater och feta
20 min
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!