Kladdkaka i långpannan med körsbär och nutellatopping

Serverar: 35 portioner

Choklad, körsbär, kaffe och nutella – alla godsaker på en gång i en smarrig långpannekaka. Kakan går fint att frysa in, både med och utan topping.

Ingredienser

  • Kaka
  • 600 g körsbär, med kärnor
  • 100 g mörk choklad, av god kvalitet
  • 300 g smör
  • 5 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • Salt
  • 2 dl vatten, kokande
  • Topping
  • 2 ½ dl nutella
  • 2-3 msk kaffe, starkt, kallt
  • Körsbär
  • Instruktioner

    1. Ugn 200°
    2. Kärna ur körsbären och hacka chokladen grovt. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt smält smör och kokande vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dessa i smeten.
    3. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper och toppa med körsbär och choklad. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
    4. Rör nutella och kallt kaffe till en slät smet och bred ut denna över kakan. Skär kakan i bitar och toppa varje bakelse med ett körsbär.
    5. Lycka till!

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben