Kladdkaka i ugnsplåt

Serverar: 20 portioner

Tid: 45 minuter

Ska det bli fest, bjud på dessa!

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 9 dl socker
  • 6 tsk vaniljsocker
  • 300 g smör
  • 12 msk kakao
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 4 1/2 dl mjöl
  • 1 1/2 tsk salt
  • Strö bröd
  • te.x. strö över lite florsocker när kakan är klar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Kläck äggen i en står bunke. 3. Blanda ihop socker, vaniljsocker, kakao, salt, bakpulver och mjöl i en annan bunke. 4. Smält smöret på spisen och låt det svalna lite. 5. Häll ner de torra ingredienserna i små doser över äggen, blanda ihop allt till en smet. 6. Tillsätt smöret och blanda ihop noggrant. 7. Smöra ungsplåten och häll över lite strö bröd. 8. Häll ner smeten i plåten och in i ugnen. 30-35 min.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (2)

    Ellysdotter 14 juni 2011

    Hej ! Är inte bilden lite missvisande ????

    MikaelaMELA 15 juni 2011

    Det var den ända bilden jag hade för tillfället på en sådan kladdkaka. Jag bakade i ugnsplåt och skar ut ett hjärta och delade upp resten i bitar :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben