Kladdkaka light

Serverar: 4-8 portioner

Gott när man är sugen på något sött efter maten. Den är inte så mäktig tycker jag. Har ingen bild tyvärr. Kakan är oftast slut innan jag hinner få fram kameran! :)

Ingredienser

  • 1 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 4 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 1 dl kesella 1%
  • 1 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Rör ihop socker, ägg, kakao och salt. Tillsätt kesella och mjöl och rör om till en slät smet. Häll i smord form gärna teflon med löstagbar kant.
    2. Grädda 175 grader i 25 minuter. Servera gärna med hallon ca 500g som är blandade med rivet skal och saft från 1 apelsin och lite ! socker.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben