Kladdkaka Light

Kladdkaka är så gott - här är en smalare variant...

Ingredienser

  • 2 dl sötningsmedel i ströform, typ suketter, eller canderelströ
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 4 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 1 dl turkisk yoghurt, 10%
  • 1 dl vetemjöl
  • Ströbröd till formen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser i en skål och rör till en jämn smet.
    2. Smörj en form, gärna med löstagbar kant om ca 24 cm och ”bröa” den med ströbröd.
    3. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
    4. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl ned den direkt i frysen ca 20 minuter, då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig.
    5. Servera med vaniljkesella och fruktsallad.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (1)

    Smugelidrug 3 maj 2009

    Byt ut turkisk yoghurt 10% mot turkisk lättyoghurt 3,5%, vetemjölet mot fullkornsvetemjöl och ströbrödet mot sesamfrön så får du en ännu lättare variant! =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben