Kladdkaka med apelsintäcke

Serverar: 12 portioner

Tid: 40 minuter

Apelsin och choklad passar som alltid bra ihop, här kombinerar vi apelsinmarmelad med kladdkaka

Ingredienser

  • 100 g smält smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 180 g vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1/2 krm salt
  • 150 g apelsinmarmelad
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en bakform med löstagbar botten. (ca 22 cm)
    2. Rör i hop smör, ägg, socker, sirap och salt.
    3. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker sikta sedan ned det i smörblandningen, rör om försiktigt.
    4. Slå upp smeten i formen och grädda i 175 graders ugn 10 minuter. Värm under tiden apelsinmarmeladen försiktigt i en kastrull så den blir lättflytande. Tag ut kladdkakan och fördela marmeladen över hela kakan, grädda sedan ytterligare ca 10 minuter. Kontrollera med sticka, kakan ska vara kladdig i mitten.
    5. Kyl ned kakan och servera med vaniljglass.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben