Kladdkaka med apelsintäcke
Apelsin och choklad passar som alltid bra ihop, här kombinerar vi apelsinmarmelad med kladdkaka
Ingredienser
100 g smält smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
180 g vetemjöl
5 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
150 g apelsinmarmelad
Ströbröd
Instruktioner
- Smörj och bröa en bakform med löstagbar botten. (ca 22 cm)
- Rör i hop smör, ägg, socker, sirap och salt.
- Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker sikta sedan ned det i smörblandningen, rör om försiktigt.
- Slå upp smeten i formen och grädda i 175 graders ugn 10 minuter.
Värm under tiden apelsinmarmeladen försiktigt i en kastrull så den blir lättflytande. Tag ut kladdkakan och fördela marmeladen över hela kakan, grädda sedan ytterligare ca 10 minuter. Kontrollera med sticka, kakan ska vara kladdig i mitten.
- Kyl ned kakan och servera med vaniljglass.
Liknande recept
Kommentarer (0)