Kladdkaka med blåbärstouch

Tid: 50 minuter

Tänkte ha riktiga blåbär i men det skulle nog bli för blött, tog en chokladkaka med blåbärssmak istället.

Ingredienser

  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 3 dl strösocker
  • 1-2 msk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 135 g smör
  • 100 g Lindt "Blueberry Intense"-choklad
  • 100 g Lindt "A Touch of Seasalt"-choklad
  • 2 tsk italiensk blåbärshonung
  • Flytande margarin, till formen
  • Ströbröd, till formen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader (varmluft).
    2. Smöra och bröa en form med löstagbar kant. Ha i de torra ingredienserna i en skål, blanda. Knäck äggen i skålen, blanda väl. Hacka chokladkakorna i mindre bitar. Smält smör + chokladhacket, häll i skålen. Blanda i blåbärshonungen. Ställ in formen i ugnen och grädda 35 minuter.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben