Den här goda kakan med intensiv kakao- och nötsmak innehåller ungefär hälften så mycket kalorier som en vanlig chokladkaka. Så ta en stor bit och njut!
Ingredienser
3 ägg
250 g kesella, 10 %
1 dl strösocker
1 dl sirap
1 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 krm salt
2 tsk vaniljsocker
1 dl cashewnötter
Till formen
½ dl cashewnötter, finhackade
Tillbehör
1 ½ dl vispgrädde
Mm, låter smaskens. Ska definitivt bakas under hösten!
Tänkte lämna en liten kommentar till på detta receptet... ;) Har bakat denna nu, och till en början gillade jag den inte alls... Jag tänkte att det kanske berodde på att jag inte hade använt cashewnötter.. Så jag blev ganska besviken. Men så tog vi fram den idag igen för att göra slut på resterna. Och då hade den stått i kylen i ca 2 dygn. Och herregud vad god den var! Så jag skulle tipsa alla som tänker testa detta receptet att inte äta den direkt, utan att (som det står i receptet) ha den ståendes i kylskåpet tills den har kallnat ordentligt, då blir det som godast (Y) Klar femma till denna :) Nästa gång jag gör den tänker jag inte utelämna cashewnötterna, den blir säkert ännu bättre då, om det ens är möjligt (Y)