Kladdkaka med cheesecakefyllning

En lite annorlunda kladdkaka.

Ingredienser

  • En kaka
  • 150 g smör eller margarin
  • 1 dl kakao
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 150 g färskost
  • 1 äggula
  • 2 msk socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn 150°
    2. Smält smöret i en kastrull och vispa i kakao. Låt svalna. Vispa ihop ägg och socker i en skål.
    3. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner i äggsmeten tillsammans med smör- och kakaoblandningen.
    4. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar botten och häll i smeten i formen.
    5. Fyllning: Rör ihop färskost, äggula, socker och vaniljsocker och klicka på smeten. Rör lätt med en gaffel så det blir lite marmorerat. Grädda i 30 minuter och låt kakan svalna.
    6. Lycka till!

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben