Kladdkaka med chokladglasyr

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme

Mäktig, men uppskattad kladdkaka med glasyr och hallonsås.

Ingredienser

  • Kaka
  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 tsk vaniljsocker
  • Glasyr
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 1 msk honung
  • 1 ½ msk strösocker
  • 100 g mörk choklad
  • 2 tsk smör
  • Hallonsås
  • 250 g hallon
  • ½ dl socker
  • 1 msk apelsinjuice, (koncentrerad)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Kladdkaka: Smält smöret. Blanda ägg och socker i en bunke. Häll ned det smälta smöret. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Häll ned de torra ingredienserna i äggsmeten och blanda noga. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Grädda i 30 minuter. Tryck ned kanten när kakan är klar, så att den blir jämntjock.
    3. Glasyr: Blanda grädde, honung och socker i en kastrull. Låt det koka upp. Bryt chokladen i en bunke och klicka i smöret. Häll den varma blandningen över och mixa slätt med en stavmixer. Låt svalna. Ställ in i kylskåp för att stelna. Bre den över kakan när den kallnat.
    4. Hallonsås: Mixa hallon, socker och apelsinjuice till en sås och servera till kakan. Vispad grädde smaksatt med lite apelsin är gott till.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben