Kladdkaka med chokladkräm

Serverar: 8-10 portioner

Ljuvligt gott med chokladkrämen på!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 tsk vanillinsocker
  • 4 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 100 g smält smör
  • 1 1/2 dl mjöl
  • Chockladkräm
  • 150 g mörk blockchoklad
  • 25 g smör
  • 1 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Kladdkaka: Rör ihop ingredienserna, vispa ej. Grädda i ca 15-20 minuter i 200 grader.
    2. Chokladkräm: Smält på låg värme i en panna tills krämen är slät. Koka ej. Det går rätt fort så var vaksam.
    3. Dekorera med hallon, jordgubbar (eller vad du har hemma) och grädde som man spritsar ut i små duttar.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (3)

    1966 20 augusti 2008

    Jättegod!

    IdaBergdal 13 november 2008

    Är det ingen bild??

    EowynUndomiel 21 februari 2009

    lite väl chokladig kanske. man ska nog stoppa in den i kylen och låta den bli stel och kall, då är den nog godast!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben