Kladdkakor med chokladkräm
Serverar:
20 portioner
Tid:
45 minuter
I mitt tycke världens godaste kladdkakor!
Ingredienser
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 ½ dl mjöl
100 g smält margarin
Chokladkräm
100 g margarin
4 msk socker
2 tsk mjöl
4 tsk kakao
2 dl grädde
Instruktioner
Äggen och sockret vispas lätt.
Tillsätt de torra ingredienserna samt det smälta margarinet.
Klicka ut smeten i aluminiumformar.
Grädda i 225 grader i 10 min.
Ta ut plåten och låt kakorna kallna.
De ska sjunka ihop lite i mitten.
Chokladkräm: Låt allt sjuda till krämig konsistens, ca 5-10 minuter (Var försiktig - det bränns lätt vid!)
Skeda ut lite av den varma krämen på varje kaka.
Låt kallna och och stoppa i kylen eller frysen.
Ätes med fördel frys- eller kylskåpskalla, gärna med lite vispad grädde till!
Liknande recept
Kladdkaka
5
4-6
2
Kladdkaka
4
6
1
Ullas kladdkaka
5
4-6
1
Kladdkaka
4.3
20 min
1
Kladdkaka
4.8
6
1
Vit kladdkaka med blåbär
4.6
10-15
3
Kladdkaka med nougat och kokos
4.5
8-10
38
Vit kladdkaka/Kladdkaka med vit choklad
3
10
8
Kladdkaka med lakrits
3.8
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!