Kladdkakor med chokladkräm

Serverar: 20 portioner

Tid: 45 minuter

I mitt tycke världens godaste kladdkakor!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1 ½ dl mjöl
  • 100 g smält margarin
  • Chokladkräm
  • 100 g margarin
  • 4 msk socker
  • 2 tsk mjöl
  • 4 tsk kakao
  • 2 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Äggen och sockret vispas lätt.
    2. Tillsätt de torra ingredienserna samt det smälta margarinet.
    3. Klicka ut smeten i aluminiumformar.
    4. Grädda i 225 grader i 10 min.
    5. Ta ut plåten och låt kakorna kallna.
    6. De ska sjunka ihop lite i mitten.
    7. Chokladkräm: Låt allt sjuda till krämig konsistens, ca 5-10 minuter (Var försiktig - det bränns lätt vid!)
    8. Skeda ut lite av den varma krämen på varje kaka.
    9. Låt kallna och och stoppa i kylen eller frysen.
    10. Ätes med fördel frys- eller kylskåpskalla, gärna med lite vispad grädde till!

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben