Kladdkaka med citronswirl

Serverar: 12 portioner

Kombinationen citron och choklad är supergod i denna kladdiga kaka! Orkar du inte göra egen lemoncurd, så köp färdig.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 125 g smör
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1½ dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • ½ dl kokos
  • Lemoncurd
  • 3 citroner
  • 1½ dl socker
  • 50 g smör
  • 1 msk majsena
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • Servering
  • Lättvispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt och vitt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i äggfluffet. Vänd ner smöret.
    3. Lemoncurd: Blanda saft och skal från 2 citroner med smör och socker i en kastrull. Koka upp tills allt löser sig. Rör ihop majsena med saft från den tredje citronen och rör ner i den varma blandningen. Vispa äggen och äggulorna någon minut och tillsätt i kastrullen under konstant omrörning, det får inte koka! Rör tills det har tjocknat. Låt svalna något.
    4. Smörj en form, 24 cm i diameter och ströa den med kokos. Häll i smeten och klicka ut all lemoncurd över smeten i klumpar. Tag en kniv och dra några drag här och där så det "swirlar" till sig lite.
    5. Grädda kakan i ca 35 minuter. Ta ut och låt svalna något. Servera gärna med lättvispad grädde.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben