Kladdkaka med citrus

Serverar: 10 portioner

Tid: 30 minuter

Mums!!!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 apelsin, finrivet skal av
  • 250 g kesella lätt
  • 1 msk citruslikör, t ex triple sec
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,75 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • Garnering
  • 50 g kumquats
  • 50 g physalis
  • 1 msk florsocker
  • Tillbehör
  • Vispad mellangrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Smöra och bröa en bakform, ca 24 cm diameter, med löstagbar kant.
    2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda äggvispet med rivet apelsinskal, kesella och eventuellt Triple Sec.
    3. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke. Sikta ner mjölblandningen i ägg/kesellablandningen och rör om väl.
    4. Häll smeten i bakformen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten. Låt kallna.
    5. Garnera med physalis och skivade kumquats. Sikta florsocker över. Servera med en klick vispad mellangrädde (1 msk/port.)

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben