Kladdkaka med daimgrädde

Tid: 50 minuter

Fantastisk mäktig, kladdig och underbart god!

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • Daimgrädde
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 1 ½ msk kakao
  • 1 ½ msk florsocker
  • 2 frp dubbeldaim (a 56g)
  • Instruktioner

    Smörj och bröa en form med löstagbar botten (21cm) Smält smöret till kakan i en bunke. Bryt ner chokladen i mindre bitar och smält försiktigt i smöret. Blanda till en jämn smet och låt svalna lite. Vispa äggen lätt med sockret och rör ner chokladsmeten. Blanda mjöl och salt, rör ner i smeten och rör till en jämn massa.. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader 14-15 minuter. Låt svalna helt, kakan kan gärna stå i kylen över natten. Lossa kakan ur formen . Vispa grädden fluffig tillsammans med kakao och florsocker. Krossa daimen grovt, blanda ner i grädden. Bred grädden över kakan.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (2)

    gottgris 31 januari 2010

    suveränt god

    Arkenstone 7 april 2010

    En höjdare. Blev lite fundersam när jag tog ut den och den var alldeles dallrig. Kladdkaka i all ära, men.. Dagen därpå var den helt perfekt i "kladdighet". Kommer att nöja mig med 150g mörk choklad nästa gång dock.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben