Tid: 50 minuter
Fantastisk mäktig, kladdig och underbart god!
Smörj och bröa en form med löstagbar botten (21cm) Smält smöret till kakan i en bunke. Bryt ner chokladen i mindre bitar och smält försiktigt i smöret. Blanda till en jämn smet och låt svalna lite. Vispa äggen lätt med sockret och rör ner chokladsmeten. Blanda mjöl och salt, rör ner i smeten och rör till en jämn massa.. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader 14-15 minuter. Låt svalna helt, kakan kan gärna stå i kylen över natten. Lossa kakan ur formen . Vispa grädden fluffig tillsammans med kakao och florsocker. Krossa daimen grovt, blanda ner i grädden. Bred grädden över kakan.
suveränt god
En höjdare. Blev lite fundersam när jag tog ut den och den var alldeles dallrig. Kladdkaka i all ära, men.. Dagen därpå var den helt perfekt i "kladdighet". Kommer att nöja mig med 150g mörk choklad nästa gång dock.