Kladdkaka med fläderblomskräm och jordgubbar

Serverar: 8 portioner

Mäktig och somrig.

Ingredienser

  • Kakan
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • Krämen
  • 3 ägg
  • 1½ dl socker
  • 1½ msk potatismjöl
  • 1 dl koncentrerad fläderblomssaft
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en form. Smält smöret. Vispa ägg och socker ordentligt. Rör ner smöret. Blanda mjöl och vaniljsocker och rör ner i smeten. Grädda i 200 grader 20-25 minuter.
    2. Gör krämen under tiden. Vispa ihop ägg, socker och flädersaft i en kastrull. Tillsätt potatismjölet. Koka upp under konstant vispning. Ta av värmen när krämen tjocknat.
    3. Bred krämen över kakan när både kaka och kräm svalnat. Garnera med jordgubbar.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben