Kladdkaka med fläderkräm

Serverar: 8-10 portioner

En magiskt god kladdkaka med underbar vit chokladkräm med smak av fläder på toppen. Dekorera med mynta och citronskivor innan servering.

Ingredienser

  • 100 g Svenskt smör från Arla
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 2 ägg
  • Fläderkräm
  • 2 dl vispgrädde
  • 1½ msk koncentrerad fläderblomssaft
  • 50 g vit choklad
  • Garnering
  • Citron
  • Mynta
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Smörj en form, ca 24 cm i diameter, och ströa den med kokosflingor.
    3. Smält smöret i en kastrull och blanda med övriga ingredienser. Häll smeten i formen.
    4. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna.
    5. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad.
    6. Vispa grädden och blanda med chokladen och fläderblomssaften.
    7. Bred ut krämen på kakan vid servering. Garnera med en skiva citron och några blad mynta.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben