Kladdkaka med flingsalt

En kladdkaka med mindre fett än i den traditionella och flingsaltet blir en trevlig överraskning.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • ½ dl kakao
  • 1 vaniljstång, delad och urskrapad
  • 75 g smör
  • ½ dl dinkelmjöl
  • ½ dl mald mandel
  • ½ tsk flingsalt
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker poröst. Blanda samman resten av ingredienserna, flingsaltet sist när allt annat blandats. Häll ner smeten i en smörad form. Grädda i 15-20 minuter. Låt svalna och servera med hallon och chokladsås.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben