Kladdkaka med ganache och hallonmousse

Serverar: 10-12 portioner

Hallon och choklad är en ljuvlig kombination!

Ingredienser

  • Chokladbotten
  • 100 g smör
  • 2½ dl socker
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 1½ dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • Ganache
  • 150 g mörk choklad
  • 2 msk smör
  • 4 msk vispgrädde
  • Hallonmousse
  • 300 g tinade hallon
  • 4 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ dl vatten
  • 1 dl socker
  • Garnering
  • Färska och/eller frystorkade hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund form ca 24 cm i diameter med avtagbar kant.
    2. Smält smöret i en stor kastrull på låg värme. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör ner det i smöret. Vispa ner äggen. Fördela smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 14-18 minuter. Stickan ska vara lite kladdig när kakan är klar.
    3. Ganache: Smält chokladen med smöret och grädden. Bred detta över kakan precis när du tagit ut den ur ugnen. Ta bort kanten på formen och gör rent, sätt sedan tillbaka den. Låt kallna medan du gör hallonmoussen.
    4. Hallonmousse: Mixa hallonen och passera dem genom en finmaskig sil. Blötlägg gelatinbladen i ca 10 minuter. Vispa grädden och blanda ner de mixade hallonen. Koka upp vatten och socker, och smält ner till en sockerlag.
    5. Ta upp och krama ur gelatinbladen och låt dem sedan smälta i den halvvarma sockerlagen och rör om. Rör ner lite av hallongrädden i sockerlagen och rör om. Häll över sockerlagen i resten av hallongrädden och vispa ihop. Häll sedan moussen på den kalla kakan och ställ i kylskåpet i minst 3 timmar.
    6. Garnera med hallon.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben