Kladdkaka med hallonsås

Serverar: 12 portioner

Mycket choklad som serveras med en hallonsås. Mums!

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 tsk vaniljsocker
  • Glasyr
  • 2 1/2 dl grädde
  • 1 msk honung
  • 1 ½ msk socker
  • 100 g mörk choklad
  • 2 tsk smör
  • Hallonsås
  • 250 g hallon ( färska eller frysta)
  • 1/2 dl socker
  • 1 msk koncentrerad apelinjuice
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Bland ägg och socker i en bunke. Häll ner det kalla smöret i blandningen. Bland mjöl , kakao , bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke, Häll ner de torra ingredienserna i äggsmeten och bland noga. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter. Grädda i 30 minuter. Tryck ner kanterna när kakan är klar så den blir jämntjock.
    2. Glasyr: Bland grädde, honung och socker i en kastrull. Låt den koka upp. Bryt ner chokladen i en bunke och klicka i smöret. Häll den varma blandningen över och mixa lätt med en stavmixer. Låt den svalna .Ställ den sedan i kylskåpet för att stelna. Bred den över kakan när den kallnat.
    3. Hallonsås: Mixa hallon, socker och apelsinjuice till en sås och servera till. Vispad grädde med lite apelsin är också gott till.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben