Kladdkaka med honungsjordnötter och tranbär

Serverar: 10-12 portioner

En spännande kladdkaka med nya smakkombinationer. De lite salt-söta jordnötterna och syrliga tranbären ger kladdkakan ett nytt lyft.

Ingredienser

  • 175 g Arla svenskt smör
  • 175 g mörk choklad
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • ½ dl honungsrostade jordnötter
  • 1 dl torkade tranbär
  • 2 ½ tsk pulverkaffe
  • 1 dl vetemjöl
  • Till servering
  • 2 dl Arla vispgrädde
  • Garnering
  • t ex Arla vispgrädde, blåbär, hallon, kiwi, choklad, ananas
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen och låt den smälta i smöret. Tillsätt socker.
    3. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda gulorna med chokladsmeten. Rör ner jordnötter, tranbär, vetemjöl och pulverkaffe.
    4. Vispa vitorna till ett fast skum och vänd ner i smeten.
    5. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
    6. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 25 min. Garnera med valfri frukt, bär, choklad och vispad grädde.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben