Kladdkaka med jordnötter och m&ms

Serverar: 8 portioner

Himmelskt gott! Passar stora som små!!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • knappt 1 dl farinsocker
  • knappt 1 dl strösocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 nypa salt
  • (ev 1 tsk vaniljsocker)
  • 2 ägg
  • 3/4 dl grovt hackade salta jordnötter
  • Garnering
  • 100-200 g choklad (Fazer, gott att ta ca 3/4 mjölkchoklad +1/4 mörk choklad 70% -så blir det intensivare chokladsmak)
  • ca 1 msk smör
  • 50 g grovt hackade eller hela m&ms
  • Instruktioner

    1. Ta en rund form ca 22 cm med löstagbar kant och spänn fast ett bakplåtspapper i botten. Smöra och mjöla formens kant.
    2. Smält smöret.
    3. Blanda socker, salt, (vaniljsocker), kakao och vetemjöl i en bunke.
    4. Tillsätt äggen och smöret, rör till en jämn smet.
    5. Häll smeten i formen och strö över jordnötterna.
    6. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 13-17 min. (Kakan är klar när smeten knappt har stannat)
    7. Låt kakan svalna och ställ den sedan kallt.
    8. Garnering: Smält chokladen över vattenbad, blanda ner lite smör. Ta fram kakan och fördela chokladen ovanpå. Strö på m&ms och ställ kallt igen.
    9. Servera kakan kall med vaniljglass. Såå underbart gott!!

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (2)

    leolina 26 juni 2011

    mumsigt!

    suss_b 27 juni 2011

    Den är beroendeframkallande :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben