Kladdkaka med kanel- och kardemummafudge

Kladdisar får man aldrig för många recept på, här är vinnaren av kladdkake-SM 2009. God? Ja visst är den det :)

Ingredienser

  • Kaka
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,25 tsk salt
  • 100 g smör, smält
  • Fudge
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1 tsk honung
  • 2 kanelstänger
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 200 g ljus choklad (ex. Marabou)
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i äggvispet. Smält smöret och rör ner det.
    2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter (24 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, cirka 20 minuter. Låt kallna.
    3. Stöt kanelstängerna och kardemumman lätt i en mortel. Koka upp grädde, honung och kryddor. Ta bort kastrullen från värmen och låt det stå och dra i 10 minuter.
    4. Koka upp grädden igen och sila den över den finhackade chokladen. Rör tills fudgen blir slät och bred sedan ut den kladdkakan. Ställ in i kylen att stelna.
    5. Servera med lättvispad grädde. Recept: Camilla Bergstrand

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben