Kladdkaka med karamelliserade pistaschnötter

Serverar: 10 portioner

Kladdigt, krispigt och supergott!

Ingredienser

  • Kaka
  • 3 ägg
  • 2½ dl socker
  • 3 l fint vetemjöl
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • 3/4 dl kakao
  • ½ tsk salt
  • 150 g smör, smält
  • ½ dl Kahlúa kaffelikör
  • 75 g mörk choklad, grovhackad
  • Glasyr
  • 100 g mörk choklad
  • 25 g smör
  • ½ dl vispgrädde
  • Karamelliserade pistaschnötter
  • 50 g osaltade pistaschnötter
  • 1 dl muscovadoråsocker
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk bikarbonat
  • Tillbehör
  • Lättvispad grädde
  • Instruktioner

    1. Kaka: Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Rör ihop alla ingredienser och häll i en smord form, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt kakan svalna innan den glaseras.
    3. Glasyr: Hacka chokladen grovt och smält den och smöret på svag värme under omrörning. Rör ner grädden. Bred glasyren över den avsvalnade kakan.
    4. Karamelliserade pistaschnötter: Hacka nötterna grovt, rosta dem på medelvärme i en gjutjärnspanna. Strö över socker, salt och bikarbonat. Låt sockret karamelliseras. Låt svalna och strö sedan över kakan.
    5. Servera kakan gärna med lättvispad grädde.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben