Kladdkaka med knäcktopping

Serverar: 10 portioner

Göres dagen före passar med lättvispad grädde

Ingredienser

  • Kaka
  • 200 gr smör
  • 200 gr choklad med hög kakaohalt 75%
  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • Topping
  • 75 gr smör
  • 0,75 dl strösocker
  • 0,75 dl sirap
  • 1 dl grädde
  • 2 msk kakao
  • 2 dl startflingor
  • Instruktioner

    Kaka: Smörj springformen 24 cm i diameter Smält smör och choklad i micron blanda väl Vispa äggen lätt tillsammans med sockret blanda i chokladsmeten Blanda i mjöl och salt i smeten Häll smeten i formen och grädda i 14 min i 200 C Ta av kanten på formen och låt kakan svalna helt Topping: Smält smöret tillsammans med socker,sirap,grädden och kakaon Koka tills det kommer upp till en temp av 114C använd en termometer Rör i startflingorna och bred ut över kakan DIREKT och låt det rinna över kanterna med

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben