Kladdkaka med körsbärskompott

Sveriges mest populära dessert, kladdkaka. Vi serverar den med en fräsch egengjord körsbärskompott.

Ingredienser

  • Kladdkaka
  • 200 g smör
  • 5 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl grädde
  • Körsbärskompott
  • 1 st paket frysta körsbär
  • 1 dl socker
  • 0.3 st citron
  • 3 msk maizenablandning
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull 2. Vispa ägg och socker fluffigt 3. Häll smöret över ägget och sockret och "sikta" (sila) ned dem torra ingredienserna i smeten 4. Häll smeten i en smörad springform och baka i ugnen på 175 grader i 30 minuter 5. Servera med lättvispad grädde Körsbärskompott: 1. Börja att koka dina körsbär tillsammans med socker. 2. Smaka sedan upp med att pressa ned en halv citron 3. För att få den här kompotten att tjockna något så häller ni ned maizena

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben