Kladdkaka med kokosbotten

Mormors kokbok

Ingredienser

  • 50 g rumstempererat smör
  • 2 st ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 200 g kokos
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och mjöla en rund form som är ca 25 cm i diameter.
    2. Rör ihop alla ingredienser till kokosbottnen. Tryck sedan ut smeten i den runda formen, se till att den ligger jämt över hela bottnen.
    3. Börja med smeten till kladdkakan. Smält smöret och ställ det sedan att svalna av medan du vispar ägg och socker pösigt. Rör ner det smälta smöret i ägg- och sockerröran. Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner dem i smeten.
    4. Häll smeten för kladdkakedelen på kokosbottnen, sprid ut den med en slickepott om det behövs, så att den täcker hela bottnen. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter. Kakan ska inte vara helt fast/färdiggräddad. Låt svalna helt innan servering.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (1)

    EllinorFalck 4 september 2010

    Den var riktigt god, men lite för tjock kokosbotten för min smak. Nästa gång gör jag nog hälften av den smeten.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben