Kladdkaka med kokosglasyr

Kladdkaka med kokosglasyr i långpanna

Ingredienser

  • Kladdkakan
  • 6 st ägg
  • 9 dl socker
  • 4,5 dl mjöl
  • 1,75 dl kakao
  • 3 tsk vanlijsocker
  • 3 krm salt
  • 265 g smält smör
  • Kokosglasyren
  • 115 g smält smör
  • 3 dl socker
  • 2,25 dl grädde
  • 1,5 dl sirap
  • 1 påse (200 g) kokosflingor
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt på ungen på 200 grader. Vispa först samman ägg och socker. Vispa därefter ner smöret, siktad kakao, vaniljsocker och salt. Rör slutligen i mjölet.
    2. 2. Bred ut smeten i en smord långpanna.
    3. 3. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min.
    4. 4. Glasyren: Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och sjud på svag värme ca 5 min. Rör då och då
    5. 5. Bred glasyren på kakan och grädda ytterligare 10 min eller tills kakan blivit ljusbrun.
    6. 6. Ta ut kakan och låt svalna innan den skärs i lagom stora bitar.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben