Kladdkaka med lakrits

Serverar: 12 portioner

Tid: 45 minuter

Himmelskt god kladdkaka med spännande smakbrytningar

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 75 g smör
  • 1 msk sirap
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 3 stora msk hasselnötskräm
  • Cirka 1 dl salmiakströssel
  • 100 g toblerone
  • Instruktioner

    1. Blanda ägg och socker. 2. Häll sedan i smöret och sirapen. 3. Blanda vaniljsocker, vetemjöl och kakao i en separat bunke (för att förhindra att det flyger massor av kakao och vetemjöl på diskbänken). Blanda sedan detta med de andra ingredienserna. 4. Häll i nötkrämen och sist den hackade tobleronen och salmiaken. 5. Häll den kletiga smeten i en form med löstagbara kanter och sen in i ugnen på 170 grader i 20–25 minuter, beroende på ugn. Låt sedan kakan svalna av och stelna. 6. Servera den sedan med vispad grädde. Om den fortfarande är lite småljummen, servera den med vaniljglass och toppa med en jordgubbe eller en physalis.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben