Kladdkaka med lakrits

Serverar: 1 portioner

Tid: 30 minuter

Gillar du lakrits tar du den större mängden lakrits, ända upp till 12 st.

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 6-8 lakrits, Kick, eller liknande kolor (à 19g)
  • Instruktioner

    1. Smörj en rund bakform med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter.
    2. Smält smöret till kakan i en bunke i mikron eller i en kastrull på spisen. Bryt chokladen i mindre bitar och smält försiktigt. Blanda till en jämn smet och låt svalna lite.
    3. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner chokladsmeten.
    4. Blanda mjöl och salt, rör ner i smeten och rör till en jämn massa.
    5. Hacka lakritskolorna ganska fint och rör ner dem i smeten.
    6. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 15 minuter.
    7. Låt svalna helt, kakan kan gärna stå i kylen över natten.
    8. Grädda kakan lite längre än angivet om du vill äta den samma dag, annars kommer den att vara väldigt kladdig.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (1)

    Kruthuset 15 januari 2011

    Mkt god kaka för de som gillar lakrits! Jap tog plopp med saltlakrits i stället som jag finhackade, underbart gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben