Kladdkaka med lakritsglasyr och citrongrädde

God och lite annorlunda kladdkaka

Ingredienser

  • 1 krm salt
  • 100 g smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl kakao
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Glasyr
  • 2 msk vispgrädde
  • 50 g mörk choklad(70%)
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 3 kick(lakritsgodis a 19 g)
  • Garnering
  • 1/2 tsk flingsalt
  • Tillbehör
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk limoncello(citronlikör)
  • 1/2 citron,rivet skal
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader,smält smöret och låt det svalna. Tillsätt socker,mjöl,kakao,vaniljsocker,bakpulver,salt och ägg.Rör till en jämn smet. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant,24 cm i diameter.Häll smeten i formen.Grädda i nedre delen av ugnen 18-20 minuter. Ta ut och låt svalna. Glasyr: Bryt lakritsgodiset i mindre bitar. Koka upp grädden i en kastrull,tillsätt lakrits och smält på svag värme under omrörning. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt choklad o smör. Rör tills allt är smält. Bred ut glasyren på kakan,ställ i kylen ca 2 timmar. Strö flingsalt på tårtan. Vispa grädden tillsammans med limoncello och citronskal. Servera kakan med grädden..

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben