Kladdkaka med mandelbotten

Serverar: 12 portioner

Tid: 45 minuter

Åh vad gott.

Ingredienser

  • 100 g smält smör
  • 2 ägg
  • 0,5 dl sirap
  • 2,5 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • Toscasmet
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 50 g flagad eller hackad sötmandel
  • Instruktioner

    1. Toscasmet: Blanda alla ingredienser i en kastrull, koka upp och sjud en minut.
    2. Kladdkaka: Smörj och bröa (2/3 ströbröd och 1/3 strösocker) en hög bakform med löstagbar botten på ca 22 cm i diameter.
    3. Rör ihop socker, sirap, ägg och det smälta smöret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och sikta sedan ned det i äggblandningen. Rör om försiktigt.
    4. Grädda i 150 graders ugn ca 10 minuter, slå på toscasmeten och grädda ytterligare 15-20 minuter. Kontrollera med en provsticka kakan ska vara kladdig i mitten.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben