Kladdkaka med mandelmaräng

Serverar: 8-10 portioner

Med en spännande marängtopping törs jag lova att den här kakan kommer att göra succé. En klick lättvispad grädde passar bra till.

Ingredienser

  • Botten
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1½ dl socker
  • 3 äggulor
  • 3/4 kallt starkt kaffe
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 1½ tsk bakpulver
  • Maräng
  • 3 äggvitor
  • 1½ dl socker
  • 1 dl mandelspån
  • 1 dl pumpakärnor
  • ½ dl solroskärnor
  • Servering
  • Lättvispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Botten: Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Vispa smör och socker poröst. Vispa i en äggula i taget, och därefter kaffet. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och vispa ner det. Vispa till en jämn smet. Bred ut smeten i formen.
    3. Maräng: Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en seg smet. Vänd ner mandel, pumpa- och solroskärnor. Bred marängen över kaksmeten.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan svalna lite innan den tas ur formen.
    5. Servera kladdkakan gärna med lättvispad grädde.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben