Kladdkaka med mandelsmak

Tid: 1 timme

Denna kaka är förföriskt god!!!

Ingredienser

  • Kladdkaka
  • 100 g smält smör
  • 2 ägg
  • 0,5 dl sirap
  • 2,5 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • Toscasmet
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 50 g flagad eller hackad sötmandel
  • Instruktioner

    1. Toscasmet: Blanda alla ingredienser i en kastrull, koka upp och sjud en minut.
    2. Kladdkaka: Smörj och bröa (2/3 ströbröd och 1/3 strösocker) en hög bakform med löstagbar botten på ca 22 cm.
    3. Rör ihop socker, sirap, ägg och det smälta smöret.
    4. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och sikta sedan ned det i äggblandningen. Rör om försiktigt.
    5. Grädda i 150 graders ugn ca 10 minuter, slå på toscasmeten och grädda ytterligare 15-20 minuter.
    6. Kontrollera med en provsticka eller en kökstermometer, kärntemperaturen bör ligga på ca 95 grader, kakan ska inte vara helt genomgräddad.
    7. Kyl ned och servera med vispad grädde och rårörda hallon.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben