Kladdkaka med mintkräm

Serverar: 8-10 portioner

Många tycker att kladdiga chokladtårtor är bland det godaste som finns. Här kommer en ny favorit, enkel att göra och serverad med en frisk mintkräm.

Ingredienser

  • 200 g mörk blockchoklad
  • 200 g smör eller margarin
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • Mintkräm
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk maizena
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Hushållsarom med pepparmintssmak
  • Grön hushållsfärg
  • Kristyr
  • 1 dl florsocker
  • Några droppar vatten
  • Garnering: Ev florsocker
  • Instruktioner

    1. Börja med kakan: Sätt ugnen på 225 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar botten, cirka 25 cm i diameter. Smält choklad och matfett i en kastrull. Låt det svalna.
    2. Blanda vetemjöl och bakpulver noga i en bunke. Vispa ägg och socker pösigt i en annan bunke. Rör försiktigt ner chokladblandningen i äggsmeten. Vänd sedan försiktigt ner mjölblandningen, utan att smeten sjunker ihop. Häll smeten i formen.
    3. Grädda kakan cirka 20 minuter mitt i ugnen. Kakan ska vara lite kladdig i mitten, den stelnar sedan något när den svalnat. Låt den därför stanna i formen.
    4. Gör krämen: Blanda mjöl och maizena i en kastrull. Låt blandningen sjuda under omrörning tills den tjocknat. Låt sedan krämen svalna.
    5. Vispa grädden och tillsätt vaniljsockret. Rör ner grädden i krämen. Smaksätt krämen efter behag med pepparmintsarom. Tillsätt också ett par droppar hushållsfärg så att krämen får en svagt pistaschgrön färg. Låt den stå kallt.
    6. Gör kristyren: Blanda florsocker och vatten och spritsa mönster på den avsvalnade tårtan. Garnera ev med siktat florsocker. Servera med mintkrämen.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben