Kladdkaka med päron och mintchoklad

Serverar: 8-10 portioner

Ljuvlig kladdkaka med dinkelmjöl i smeten. Fantastisk smakkombination med bitar av päron i kakan som toppas med mintchoklad.

Ingredienser

  • 65 g svenskt smör från Arla
  • 1 ägg
  • 2 dl rörsocker
  • 1½ dl siktat dinkelmjöl
  • 4 msk kakao
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 mogna päron
  • 7 bitar mörk choklad med mintsmak
  • Till servering
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150°.
    2. Lägg bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
    3. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner smöret.
    4. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten.
    5. Häll smeten i formen.
    6. Kärna ur och skär päronen i mindre bitar och tryck ner dem i smeten.
    7. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.
    8. Lägg på mintchokladen när ca 4 min återstår. Servera kakan med en klick vispad grädde.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben