Kladdkaka med päron i långpanna

Serverar: 15-20 portioner

Denna kladdkaka görs i långpanna och räcker till 15-20 bitar. Kan vara praktiskt om man är många.

Ingredienser

  • 1 burk konserverade päron 230 g
  • 175 g smör eller margarin
  • 4 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1 1/4 dl kakaopulver
  • Instruktioner

    1. Låt päronen rinna av, skär i tunna skivor. Smält matfettet, låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och kakao. Blanda ner i äggvispet. Tillsätt matfettet. Rör snabbt ihop.
    2. Häll smeten i en bakpappersklädd form 25x35 cm. Fördela päronskivorna i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Servera med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    melenya 7 mars 2010

    låter gott, hur många grader på ugnen? :)

    agbrant 8 mars 2010

    Jag brukar ha ugnen på 175-200°C.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben