Kladdkaka med kokostosca i långpanna

Serverar: 20 portioner

Du måste snabba dig om du ska lägga rutorna i en burk med papper mellan varje lager. Rutorna går utmärkt att frysa om du har några kvar...åtgången brukar vara total...

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 500 g Dansukker Mörkt Muscovadoråsocker
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 dl kakao
  • 2 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
  • 3 krm salt
  • 3½ dl vetemjöl
  • Toscaglasyr
  • 400 gram kokosflingor
  • 3 dl Dansukker Strösocker
  • 2 dl Dansukker Ljus Sirap
  • 3 dl vispgrädde
  • 125 gram smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Vispa samman ägg och muscovadoråsocker. Tillsätt smör, kakao, vaniljsocker och salt och vispa tills det är slätt. Blanda i mjölet.
    2. Bred ut smeten på ett smort bakplåtspapper i en långpanna.
    3. Grädda mitt i ugnen i 200°C i cirka 15 minuter.
    4. Blanda under tiden samman ingredienserna till toscan i en kastrull och sjud under omrörning i 5 minuter.
    5. Bred smeten på kakan och grädda i ytterligare 10 minuter.
    6. Låt svalna innan kakan skärs i rutor.
    7. Lägg rutorna i en burk med papper mellan varje lager. Rutorna går utmärkt att frysa.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (8)

    recepttorka 18 september 2010

    Undrar om man kan byta Muscovadoråsocker mot något annat socker, finns inte i våran butik? Mvh Maria.

    mialund 18 september 2010

    Hej! Har du farinsocker så går det säkert bra, om inte ta vanligt socker. Möjligtvis får du en lite annan smak än med muscovadosocker.

    carinoh 4 oktober 2010

    Jättegod med äppelsirap i toskasmeten!

    MammaNyberg 6 oktober 2010

    MUMS!!!

    fiiacarlsson 31 januari 2011

    Helt sjukligt fruktansvärt god :) ja gjorde halva satsen i en sån rund form med löstagbar botten, de va lagom.

    Ireol 12 mars 2011

    Okej säkert god, MEN herregud vilken onyttig kaka!!!! EN kaka med mer fett och socker kan man väl knappast hitta. ett halvt kilo socker och 200 g smör i kakan och en halvliter socker arter 3 dl grädde och ytterligare 125 g smör på fyllningen

    Fladie 30 augusti 2012

    På tok för söt och vi brukar gilla sånt som är sött och sliskigt. Kan inte förstå hur alla har lovordat denna. Det var för tjockt kokostäcke som tog över helt. Kände inte ens smaken av chokladkakan och allt de sockret plus sirapen. Tur att jag bara gjorde halv sats. Det blir till att mata maskarna i komposten. urk

    Helga44 18 april 2013

    Tyvärr alltför söt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben