Kladdkaka med valnötter i långpanna

Serverar: 10-15 portioner

Tid: 45 minuter

Lätt som en plätt!

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 9 dl socker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 3 krm salt
  • 1,8 dl kakao
  • 4 ½ dl mjöl
  • 300 g smält smör
  • 150 g valnötter
  • Instruktioner

    1. Grovhacka valnötterna och rosta dom i 20 minuter på låg värme i en stekpanna. Har du inte tid så kan du hoppa över rostandet, det blir gott ändå.
    2. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret och tillsätt smör och ägg, glöm inte att ha i valnötterna!
    3. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna. Grädda i 150-175 grader ca 15-25 minuter. Det ska fortfarande vara lite kladdigt i mitten när du testar med en sticka.
    4. Lyft ur kakan ur plåten med hjälp av bakplåtspappret och låt svalna i 15 minuter. Dela i rutor, ät och njut!
    5. Lycka till!
    6. Videobeskrivning för receptet http://ubetoo.com/flibben/29853

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben